Ajankohtaista / Toimitus / 18.1.2022

Katso tästä suorat lähetykset ”Tieteen auktoriteetti ja tiedeskeptisyys”-seminaarista

Keskiviikkona 19.1. Areiopagin YouTube-kanavan ja Tiedekulman nettisivujen kautta voi seurata seminaarimme suoria lähetyksiä aamukymmenestä iltaseitsemään. Tässä suorat linkit luentoihin, keskusteluihin ja paneelikeskusteluun.

Päivän aloittaa klo 10.00 TT Matti Kankaanniemen esitys ”Mitään Jeesusta koskaan ollutkaan?” – Myyttiteoria eli historiallisen Jeesuksen kieltäminen ja tieteellinen Jeesus-tutkimus. Sitä seuraa dos. Rope Kojosen esitelmä ”Voiko kreationistista tiedeskeptisyyttä ymmärtää” ja keskustelu, jonka juontaa tohtorikoulutettava Miikka Niiranen.

Iltapäivä jatkuu klo 13.15 dos. Pia Vuolannon esitelmällä ”Lääketiedekriittisyys täydentävissä ja vaihtoehtoisissa hoidoissa”. Sen perään seuraa dos. Olli-Pekka Vainion esitelmä ”Uskomattomista uskomuksista”. Keskustelun heidän välillään juontaa dos. Aku Visala.

Klo 16.00 lähetetään pääpuhujan professori Jennifer Lackeyn esitys: ”Preemption and the Problem of the Predatory Authority”, jota kommentoi professori Maria Lasonen-Aarnio. Juontajana toimii Aku Visala. Tämä osio on kokonaisuudessaan englanniksi.

Päivän päättää klo 18.00 Tiedekulmassa paneelikeskustelu ”Voiko tiedeskeptisyyttä ymmärtää?” seminaarin suomalaisten tutkijoiden kesken. Sen juontaa Aku Visala.

Katso lähetys tämän linkin takaa.

Lisätiedot seminaarista ja puhujista täällä.

Tervetuloa seuraamaan!

Kuva: David LundgrenUnsplash

Ylös