Mikä Areiopagi?

Areiopagi on riippumaton verkkolehti, joka julkaisee artikkeleita luonnontieteen, filosofian ja teologian leikkauspisteistä ja niiden liepeillä liikkuvista aiheista.

Noin kolmesti kuussa ilmestyy uusi julkaisu toimituksen valitsemista aiheista. Lue, pureskele, niele tai sylkäise pois. Kysele, haasta, kritisoi ja kehu vapaasti.

ISSN-tunnuksemme on ISSN 2324-058X.

Areiopagin päätoimittajana toimii TT Rope Kojonen.

Vakituisina avustajina toimivat seuraavat henkilöt:

Aikaisemmat avustajat:

Areiopagilla on neuvottelukunta, johon kuuluvat seuraavat henkilöt:

  • Jari Jolkkonen, TT, dosentti, Kuopion piispa
  • Eveliina Korpela, FT, suomen kielen ja viestinnän lehtori
  • Jyri Komulainen, TT, dosentti, piispainkokouksen pääsihteeri
  • Markku Kulmala, FT, professori, akateemikko
  • Salla Vainio, TM, ICT-konsultti, kouluttaja
  • Tapio Luoma, TT, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa
  • Hanna Salomäki, TT, YTT, Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja
  • Markus Olin, FT, tutkimusprofessori

Sivustoa ovat rahallisesti tukeneet John Templeton Foundation ja Kirkon Mediasäätiö sekä kannatusjäsenet ja rahankeräykseen osallistujat. Templetonin säätiön rahoitus saatiin vastauksena Areiopagin toimituksen itse muotoilemaan hankesuunnitelmaan, johon kuului muun muassa kirjakäännöksiä ja tapahtumia vuosien 2014-2016 välillä. Hankkeen sisällön määritti Areiopagin suomalainen toimitus. Kirkon Mediasäätiö rahoitti toimituksen hakemuksesta verkkolehden ulkoasun uudistusta 5000 eurolla vuonna 2014 ja podcastin aloittamista 1000 eurolla vuonna 2017. Rahankeräysvarat ja kannatusjäsenmaksut ohjataan juokseviin kustannuksiin ja sivuston toiminnan pyörittämiseen.

Lehden toimitustyö on tapahtunut valtaosin hyväntekeväisyytenä, ja rahoittajat eivät ole ohjanneet toimituksellista linjaa tai lehden sisältöä.

Areiopagi.fi ei sitoudu mihinkään aatteelliseen eikä uskonnolliseen järjestöön. Kirjoittajat edustavat laidasta laitaan erilaisia maailmankatsomuksia. Sivuston toimitus puolestaan koostuu sekalaisesta joukosta kristittyjä alan ammattilaisia ja harrastajia, joita yhdistää näkemys jonkinlaisesta positiivisesta suhteesta luonnontieteiden, filosofian ja teologian välillä. Areiopagi.fi tai sen tukijat eivät välttämättä edusta kaikkia julkaistuja näkemyksiä.

Yhteystiedot

Rope Kojonen

Areiopagin päätoimittajana toimii TT Rope Kojonen. Palautetta voi lähettää osoitteseen rope.kojonen(at)areiopagi.fi.

Ylös