Kirjoitusohjeet

Kommentoinnista

Lehden nimi Areiopagi symbolisoi kristinuskon ja filosofian kohtaamista. Areiopagi oli Ateenassa sijaitseva keskusteluareena, jossa Apostolien teot kertoo Paavalin keskustelleen kristinuskosta filosofien kanssa (Ap.t. 17:16-34). Täten hyvinkin erilaisten kantojen edustajat ovat tervetulleita keskustelemaan.

Keskustelun laadun ylläpitämiseksi kommentoijien pyydetään noudattavan seuraavia linjauksia:

(1) Kommenttien tulee liittyä artikkelin aiheeseen ja/tai käynnissä olevaan keskusteluun.

(2) Keskity yhteen asiaan, jos mahdollista.

(3) Pidä viesti kohtuullisen mittaisena.

(4) Älä argumentoi pelkästään linkkien kautta.

(5) Moderaattorit eivät hyväksy henkilöön kohdistuvia syytöksiä tai muitakaan hyvän keskustelutavan vastaisuuksia.

Näissä rajoissa kaikkia osapuolia kunnioittava ilmapiirii saa rauhassa kukoistaa. Rajat ylittävät kommentit voidaan poistaa ja/tai niiden kirjoittaja bannata.

Mikäli kommenttisi eivät jostain syystä ilmesty sivulle tai kommentoinnissa on muu tekninen ongelma, ota yhteyttä osoitteeseen miikka.niiranen@areiopagi.fi.

Vieraskynäksi?

Areiopagin vieraskynät ovat pääosin toimituksen erikseen valitsemia ja kutsumia.

Otamme kuitenkin vastaan ja usein saammekin ehdotuksia vieraskyniksi. Minkälaisia kirjoituksia siis julkaisemme? Tämä selviää parhaiten lukemalla julkaistuja vieraskynäkirjoituksia, mutta seuraavassa on listattu joitakin hyvän vieraskynän ohjeita:

  • Areiopagi.fi toivoo ennen kaikkea artikkeleita, jotka lukijoitamme kiinnostavat. Samalla toivomme vieraskirjoittajan olevan aiheensa puolesta tiedollisesti keskimäärin suurta yleisöä korkeammalla tasolla ja pystyvän osoittamaan sen jotenkin (esim. julkaistu artikkeli, kirja tai muu meriitti).
  • Päätoimittajien tai muun toimituksen kanssa samaa mieltä olemisesta ei tarvitse huolehtia. Itse asiassa vieraskynän toivommekin herättävän keskustelua.
  • Yritämme tasapainoilla jossain sellaisessa maastossa, jonka vaikeustaso on tavanomaisen blogikirjoittelun yläpuolella, mutta selvästi tieteellisten artikkelien alapuolella. Viittauksia lähteisiin saa olla, mutta alaviitteissä selostamista emme harrasta. Loogiset operaattorit ja matemaattiset kaavat ovat sallittuja, kunhan eivät ole pääosassa.
  • Ihanteellisessa kirjoituksessa fiksun ihmisen, mutta kyseisen aiheen suhteen aloittelijan tulisi päästä edes osapuilleen jyvälle asiasta, vaikka kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää. Lisäksi aiheessa pitemmälle edistyneen puolestaan tulisi saada jutusta jos ei uutta tietoa, niin ainakin jokin virkistävä pointti tai muu lukunautinto.
  • Tähtäämme haarukkaan 10 000-15 000 merkkiä (n. 2 A4-arkkia).
  • Julkaisemme kunkin artikkelin asiaankuuluvan kuvan kanssa. Toimituksemme huolehtii kuvan valinnasta.
  • Toivomme, että kirjoittaja antaa käyttöömme oman kuvansa, joka tulee näkyviin jutun yhteydessä kirjoittajan esittelytekstin yhteydessä.
Ylös