Kirjat

Areiopagin toimintaan kuuluu korkean tason kirjallisuuden julkaisu. Tällä sivulla esitellään julkaistuja ja suunniteltuja kirjoja.

Galileo tyrmässä ja muita myyttejä tieteestä ja uskonnosta

ScreenHunter_01 Feb. 23 20.08

Galileo tyrmässä on Areiopagin ensimmäisenä julkaisema kirja. Teos on ”myytinmurtokirja” tieteenhistorian saralta, jossa 25 alan tutkijaa haastavat kukin yhden myytiksi katsomansa käsityksen tieteen ja uskonnon historiasta.

Kirjan on toimittanut Wisconsin-Madisonin yliopiston tieteenhistorian professori Ronald L. Numbers. Suomeksi kirjan on julkaissut Areiopagin kanssa yhteistyössä Kirjapaja. Englanniksi alkuteoksen on julkaissut Harvard University Press vuonna 2010.

Lue lisää muun muassa kirjan saamista arvioista täältä.

Tieteen ja uskonnon dialogi

Tieteen ja uskonnon dialogi kansi 200Järjestyksessä toinen Areiopagin ja Kirjapajan julkaisema kirja on professori Alister McGrathin teos Tieteen ja uskonnon dialogi (engl. Science and Religion: A New Introduction (Blackwell, 2009)).

Alister McGrath toimii luonnontieteen ja teologian suhteeseen erikoistuneena Andreas Idreos-professorina Oxfordin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hän on myös pääpuhuja Areiopagin järjestämässä seminaarissa tammikuussa 2016.

Lue lisää kirjasta täältä.

Tiede ja todellisuuden rajat

kansiAreiopagin seminaarissa lokakuussa 2016 julkaisemme yhdessä Kirjapajan kanssa Uppsalan yliopiston uskonnonfilosofian professori Mikael Stenmarkin palkitun kirjan Tiedeusko ja todellisuuden rajat, joka käsittelee kriittisesti skientismiksi tai tiedeuskovaisuudeksi kutsuttua filosofista ajattelutapaa.

Stenmarkin terävässä analyysissa paljastuu, ettei tiedeusko ole lopulta tieteellistä, vaan sen taustalta löytyy joukko kyseenalaisia, tieteen ulkopuolisia, filosofisia uskomuksia.

Kirjan oma sivu on täällä.

Ylös