Ajankohtaista / Toimitus / 25.11.2016

Katso tästä Jeroen de Ridderin haastattelu, anna lukijapalautetta ja osallistu kirja-arvontaan

Lari Launonen istahti alas lokakuisen seminaarimme jälkeen filosofi Jeroen de Ridderin kanssa ja kysyi tältä visaisia kysymyksiä tiedeuskosta, moraalista ja uskonnosta. Ai niin, lisäksi pyydämme palautetta lukijoiltamme Areiopagin toiminnasta.

Tiedeuskoseminaarimme toinen ulkomainen puhuja, professori Jeroen de Ridder vastailee neljällä videolla muun muassa sellaisiin kysymyksiin kuin ”Mitä on tiedeusko ja miksi se on ongelma?”, ”Ketä tulisi uskoa silloin, kun tieteilijät ovat eri mieltä?” ja ”Voiko luonnontiede vastata kysymyksiin moraalista?”

Yhdessä videossa kysytään lisäksi, onko tiedeuskon kritiikki vain uskonnollisten ihmisten projekti. Tässä de Ridderin vastaus:

Koko haastattelu on katsovissa YouTube-kanavallamme omassa soittolistassaan, joka on tämän linkin takana.

Risuja ja ruusuja vuosien varrelta

kansiMe Areiopagin toimituksessa haluamme myös kerätä lukijoidemme kokemuksia kuluneilta vuosilta ja pohdimme tapoja kehittää toimintaamme edelleen. Pyydämme siksi palautetta lehdestämme. Mikä verkkolehdessä on ollut hyvää, mikä kehitettävää? Mikä lehden vaikutus on ollut sinuun ja lähipiiriisi? Kuulisimme mielellämme kokemuksia ja ajatuksia.

Kaikkien marraskuun loppuun mennessä vastanneiden kesken arvomme viisi kappaletta Mikael Stenmarkin Tiedeusko ja todellisuuden rajat -kirjaa.

Jos haluat osallistua arvontaan, kirjoita yhteystietosi johonkin vastauslomakkeen tekstikenttään tai lähetä sähköpostissa nimesi ja postiosoitteesi osoitteeseen miikka.niiranen@areiopagi.fi.

Jos olet jo vastannut kyselyyn ennen tätä arvonnan julkistusta ja haluat mukaan arvontaan, lähetä yhteystietosi sähköpostitse.

Linkki vastauslomakkeeseen on tässä.

Kiitos jo etukäteen kaikille vastanneille!

Jos pidät lukemastasi, tykkää Areiopagista Facebookissa, seuraa Twitterissä ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi.

Kuva: John Ryan@Flickr.com. Rajattu. CC BY-NC-SA 2.0

Ylös