Podcast / Toimitus / 10.12.2019

Areiopagin podcast #21: Näkökulmia piispojen puheenvuorosta käytyyn keskusteluun

Areiopagin podcastin tässä jaksossa tarkastellaan, millaista keskustelua piispojen julkaisema Tieteiden lahja -kannanotto on herättänyt. Tarvittiinko tällaista kannanottoa? Siloitteleeko kannanotto liikaa tieteen ja kristinuskon välisiä ristiriitoja?

Areiopagi julkaisi viime viikolla eri alojen tieteentekijöiden kommentteja evankelis-luterilaisen kirkon piispojen puheenvuoroon Tieteiden Lahja. Kommenteissa kiitettiin piispojen tapaa korostaa tieteen ja uskon yhteensopivuutta. Toisten mielestä uskon ja tieteen erillisyyttä olisi kuitenkin saanut korostaa enemmän, kun taas toisten mielestä piispojen olisi ollut syytä haastaa tieteen nimissä esitettyjä väitteitä rohkeammin. Tässä podcastissa TT Aku Visala ja TT Rope Kojonen keskustelevat kannanotosta ja sitä seuranneesta keskustelusta.

Piispojen viime viikolla julkaistu puheenvuoro on herättänyt mediassa keskustelua uskon ja tieteen suhteesta. YLE julkaisi seikkaperäisen uutisen puheenvuoron sisällöstä, ja herätti keskustelua teemasta myös iltauutisissa. Myös Ylen Horisontti-ohjelmassa käytiin keskustelua piispojen ”Tieteiden lahja” -kannanotosta sekä uskon ja tieteen suhteesta.

Kuuntele uusin jakso alta ja tilaa podcast myös iTunesista tai kuuntele SpotifyssaStitcheristä tai Internet Archivesta.

Jos pidit lukemastasi, tykkää Areiopagista Facebookissa, seuraa Twitterissä ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi.

Kuva: Rafaelin maalaus Paavalista Areiopagilla, Public Domain @ Wikimediacommons.fi (rajattu)

Ylös