Podcast / Toimitus / 7.9.2017

Areiopagin podcast alkaa nyt! Ensimmäinen jakso käsittelee vapaata tahtoa: onko se illuusio?

Nyt se on vihdoin täällä. Areiopagin podcastin ensimmäisessä jaksossa Lari Launonen ja Aku Visala porautuvat vapaan tahdon ongelmaan.

Kuten itse verkkolehtemmekin, niin myös Areiopagin podcast on yhdistelmä teologiaa, filosofiaa ja tieteitä. Se käsittelee ihmiskunnan ikuisia ”suuria kysymyksiä”, kuten Jumalan olemassaoloa, moraalin perustaa, vapaata tahtoa, maailman syntyä ja kehitystä sekä uskonnon hyviä ja pahoja puolia. Toisaalta aiheet koskevat ajankohtaisia kysymyksiä, joihin tutkimus on lähivuosina tuonut uusia näkökulmia.

Podcastissa pyrimme käsittelemään syvällisiä aiheita rennosti ja kielellä, jota tavallinen suomalainen ymmärtää. Tavoitteemme on olla yhtä aikaa kiinnostava ja viihdyttävä. Jokainen jakso perustuu lyhyelle väitteelle, kuten ”uskonto aiheuttaa väkivaltaa” tai ”vapaa tahto on illuusio”. Yksi jakso on tiivis 20–25 minuutin paketti, jonka kerkeää kuunnella työmatkalla tai lenkillä. Sen aikana kuuntelijalle selviää aihetta koskevan keskustelun päälinjat sekä niiden perusteluita ja ongelmia. Kunkin tuotantokauden jaksot on tarkoitus julkaista muutaman viikon välein torstaisin.

Podcast rakentuu Visalan ja Launosen keskustelulle. Osiin jaksoista pyydetään myös vierailevia asiantuntijoita. Ensimmäisen jakson kyytipoikana voit nauttia Areiopagin artikkeleita aiheesta vapaa tahto.

Mikäli sinulla on ehdotuksia podcastin aiheiksi tai sen vieraiksi, kirjoita niitä ihmeessä kommenttikenttään. Myös tekniseen toteutuksen liittyvät parannusehdotukset ovat tervetulleita, sillä teemme tätä vasta ensimmäistä kertaa.

Voit tilata podcastin eri sovelluksilla älypuhelimeesi ja tablettiisi, kunhan saamme podcast-feedimme lähetettyä lähiaikoina esimerkiksi iTunesiin, Stitcheriin ja muihin podcasteja listaaviin palveluihin. Päivitämme ajantasaisen tiedon toimivista kanavista ainakin tähän postaukseen ja sosiaaliseen mediaan (Facebook, Twitter). Itse äänitiedostot säilytetään Areiopagin Internet Archive-tilin alla, ja niitä voi kuunnella ja ladata myös sieltä. Podcastin tekemistä on tukenut Kirkon Mediasäätiö.

Sitten ei muuta kuin kuuntelemaan!

Päivitys 8.9. 2017: Podcast on nyt tilattavissa iTunesissa.

Päivitys 9.9.2017: Podcast on nyt myös Stitcherissä. Otsikkoon lisätty viimeinen lause. Arvioikaa podcastia iTunesissa ja Stitcherissä, jos haluatte sen nousevan näiden palvelujen listoissa näkyvämpään osaan!

Kuva: Hrayr Movsisyan @ Unsplash.

Ylös