Podcast / Toimitus / 22.9.2017

Areiopagin podcast 02: ”Uskonto on luonnollista”

Kognitiivisen uskonnontutkimuksen edustajat väittävät, että uskonto on luonnollista. Ihmislajin peruspsykologia ja ihmismielen evoluutiohistoria selittävät, miksi meillä on taipumus uskoa esimerkiksi Jumalaan, sieluihin ja kuolemanjälkeiseen elämään.

Apostoli Paavalia seuraten myös monet teologit ovat esittäneet, että ihminen luonnostaan tiedostaa Jumalan olevan olemassa. Tekeekö kognitiotiede uskomisesta irrationaalista vai tukeeko se teologista käsitystä jumalauskon luonnollisuudesta? Näitä kysymyksiä pohtivat podcastissamme tänään Lari Launonen ja Aku Visala.

Kuuntele Areiopagin toinen podcast-jakso alta. Tilaa podcast myös iTunesista tai kuuntele Stitcheristä tai Internet Archivesta. Areiopagin edellinen jakso nosti podcastimme hetkeksi Suomen 8. suosituimmaksi podcastiksi. Ei hassummin, eli eiköhän uusita temppu!

Podcastin tekemistä on tukenut Kirkon Mediasäätiö.

Kuva: William Murphy@Flickr.comCC BY-SA 2.0.

Ylös